Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Pierogi z mozzarellą i pieczarkami składają się głównie z mąki pszennej (32%), wody (24%), pieczarek (20%), sera mozzarella (14%), jaj i cebuli. Niewielki dodatek stanowią tłuszcz rzepakowy i wieprzowy, sól, mąka sojowa i pieprz. Przy okazji tłuszczu roślinnego trzeba poruszyć istotną kwestię. Jeśli producent stosuje tłuszcze utwardzone to musi to zaznaczyć (musi znaleźć się dopisek tłuszcz rzepakowy utwardzony/uwodorniony). Jeśli jednak tłuszcz nie został poddany procesom uwodornienia to wystarczy, że napisze "tłuszcz ...". Niestety musimy się tutaj zdać na uczciwość producentów, a z nią bywa różnie. Uważamy, iż Pierogi z mozzarellą i pieczarkami mają dobry skład (choć nie jest on idealny).
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad