Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Pesto z kolendrą i orzechami nerkowca składa się z kolendry (30%), oleju słonecznikowego, orzechów nerkowca (9%), sera Parmigiano Regiano, oliwy z oliwek, pietruszki, soku cytrynowego (zawiera siarczyny), papryki chili, czosnku, oleju sezamowego, soli morskiej, sezamu i kwasu mlekowego. Zaletą produktu jest dość wysoki dodatek kolendry i orzechów. Niektóre sklepowe pesto składają się głównie z olejów. Co nam się podoba mniej? To, że produkt zawiera siarczyny, a dłuższą datę przydatności do spożycia zapewnia kwas mlekowy. Jednak związek ten nie jest szkodliwy i nie należy się go obawiać. Mamy wątpliwości jaką ocenę wystawić Pesto z kolendrą i orzechami nerkowca. Otrzymuje on naciąganą ocenę pozytywną, ale ze sporym minusem. Pamiętajcie, że nic nie zastąpi świeżo zrobionego pesto!
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad