Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Pasztet szlachecki z kurczaka składa się głównie z mięsa drobiowego bez kości, skórek drobiowych, cebuli (która została utrwalona dwutlenkiem siarki), marchewki, soli i wątroby drobiowej. Na 100 g produktu użyto 164 g mięsa drobiowego bez kości. Pasztet ten niestety nie ma idealnego składu, np. za zbędny uważamy ekstrakt drożdżowy, cukier i słód jęczmienny. Przede wszystkim lepiej byłoby gdyby producent nie użył cebuli z dwutlenkiem siarki. Do reszty składu nie mamy zastrzeżeń. Cieszymy się, że istnieją jeszcze pasztety, które powstały z mięsa a nie z MOM-u (mamy nadzieję, że producent jest uczciwy). Ocena neutralna z plusem.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad