Skip to main content

Biszkopty wrocławskie bezcukrowe

1/1

Kategoria:
Herbatniki





W skład biszkoptów wrocławskich marki Mamut wchodzą: mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, substancja słodząca – maltitol, woda, emulgatory: E 471, E 475, E 477. Pod tajemniczo brzmiącymi nazwami „E” kryją się: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego – wszystkie są substancjami emulgującymi – całkiem dużo, prawda? Na plus jest to, że cukier zastąpiono maltitolem, czyli biszkopty mogą jeść również cukrzycy. Oceniamy neutralnie, bo te emulgatory jednak trochę rażą nas w oczy.




Producent
Mamut

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024