Skip to main content

Kiełbasa Śląska

1/1

Kategoria:
Boczek i kiełbasy

W skład kiełbasy śląskiej Morliny wchodzą głównie mięso wieprzowe (70%), woda, tłuszcz wieprzowy. Producent zaoszczędził sobie na mięsie, dodał za to sporo wody, aby szynka „odpowiednio” wyglądała. O strukturę dbają substancje zagęszczające i stabilizatory (fosforany). Smak wzmocniony został poprzez dodanie glutaminianu sodu oraz inozynianu disodowego, no i oczywiście – trwałość przedłużona przez konserwant. Bardzo zły skład, nie polecamy! Tego typu składy kojarzą się raczej z parówkami – a tu proszę, nawet w kiełbasie…


Producent
Morliny

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

NowośćPromocja

Kosmetyczne gwiazdy Plebiscytu Czytamy Etykiety

99,00 zł79,00 zł


Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024