Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Migdały w białej czekoladzie z cynamonem z pewnością są bardzo smaczną przekąską, ale również dość kaloryczną! Skład białej czekolady jest przeciętny, pamiętajmy, że biała czekolada nie ma nic wspólnego z prawdziwą czekoladą - nie zawiera miazgi kakaowej. W tej wersji oprócz tłuszczu kakaowego, mamy inne tłuszcze roślinne, mleko w proszku oraz lecytynę sojową (E 322). Aby ładnie migdały wyglądały i błyszczały, producent użył substancji glazurujących, a mianowicie gumy arabskiej (E 414) oraz szelaku (E 904). Uważamy, że lepiej zjeść same migdały lub jeśli chcemy zjeść je w wersji bardziej urozmaiconej - upieczmy ciasteczka! Wyjdzie Nam na zdrowie! :)
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad