Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
HousEof Asia Cukier kokosowy BIO może być stosowany jako zamiennik zwykłego cukru - do słodzenia, wypieków, kawy, deserów i koktajli oraz do przygotowania batonów energetycznych i ciastek. Co ważne, nie jest on "dietetycznym" zamiennikiem (tzn. słodzikiem, jak ksylitol czy erytrytol), bo zawiera sacharozę i kaloryczność jest dość wysoka. Natomiast ma niższy indeks glikemiczny, niż cukier biały (ok. 35). Ma on też pozytywne właściwości zdrowotne. Możemy znaleźć w nim przede wszystkim dużo potasu, magnezu żelaza i cynku. Występują w nim także witaminy B1, B2, B3, B6 oraz C. Bogaty jest także w antyoksydanty i pewne ilości aminokwasów.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad