Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
W skład tortilli Dijo z chili wchodzą: mąka pszenna (64%), woda, tłuszcz roślinny (palmowy), glicerol (E 422), guma guar (E 412) , przyprawa (maltodekstryna. mielone chili. wzmacniacz smaku: glutaminian sodu. aromat naturalny. aromat. ekstrakt papryki słodkiej),difosforany (E 450), węglany sodu (E 500), glukoza (z pszenicy), gluten pszenny, sól, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E 471), karboksymetyloceluloza (E 466), kwas jabłkowy (E 296), propionian wapnia (E 282), sorbinian potasu (E 202), L-cysteina (E 920). Skład nie zachwyca, a wręcz odstrasza - sporo tu dodoatków, w tym konserwanty, regulatory kwasowości, emulgatory.. Jesteśmy na NIE! Niestety, bardzo trudno znaleźć tortillę z dobrym składem...
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad