Skip to main content

Corny Milk & Cocoa

1/1

Kategoria:
Słodycze

Batonik Corny mleczno-kakaowy składa się głównie z chrupek zbożowych z dodatkiem kakao (36%), które składają się z mąki ryżowej, mąki pszennej, kakao, mleka pełnego w proszku, cukru, mąki kukurydzianej i soli. Kolejnymi składnikami są tłuszcze roślinne (kokosowy i palmowy), syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy i cukier. Corny zawiera dość dużo substancji słodzących, dlatego musi być słodki. Jeden batonik (30 g) dostarcza 137 kcal, dwie łyżeczki cukrów (9,3 g), 6 g tłuszczu (w tym prawie całość stanowią kwasy tłuszczowe nasycone). Na opakowaniu zaznaczone jest, że Corny jest źródłem wapnia. Otóż zjedzenie jednego batonika dostarcza 142 mg wapnia, a zjedzenie małego opakowania jogurtu naturalnego (150 g) dostarcza 255 mg wapnia. Dlatego jeśli kupujecie niektóre produkty, ponieważ są wzbogacone np. w wapń to pamiętajcie, że często ich skład pozostawia wiele do życzenia.  

Producent
Schwartauer Werke

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024