Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Ciasto składa się z mąki pszennej, rodzynek (13%), cukru, masła (16,5%), żółtek jaj, drożdży, kandyzowanej skórki pomarańczowej (5%) i cykaty (15%), melasy cukru trzcinowego i lecytyny. Skład ciasta oceniamy pozytywnie z minusem. Natomiast masa makowa składa się z białka, maku niebieskiego, miodu, skórki pomarańczowej,rodzynek, alkoholu, syropu cukru inwertowanego, masła, migdałów, orzechów włoskich, fig, cukru i cukru wanilinowego. Skład masy makowej oceniamy pozytywnie z dwoma minusami za syrop cukru inwertowanego i cukier wanilinowy. Zastanawiamy się czy ciasto to zasługuje na naciąganą ocenę pozytywną. Cieszy nas brak dodatku tłuszczów roślinnych utwardzonych i wielu zbędnych dodatków. Z drugiej strony skład nie jest idealny. Najlepiej zrób sam/-a makowiec, ale bez użycia żadnych zbędnych składników jak np. cukier wanilinowy, margaryna, gotowa masa makowa.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad