Skip to main content

Ciasto makowiec w formie

1/1

Kategoria:
Lista zakupów - Boże Narodzenie, Słodycze

Ciasto składa się z mąki pszennej, rodzynek (13%), cukru, masła (16,5%), żółtek jaj, drożdży, kandyzowanej skórki pomarańczowej (5%) i cykaty (15%), melasy cukru trzcinowego i lecytyny. Skład ciasta oceniamy pozytywnie z minusem. Natomiast masa makowa składa się z białka, maku niebieskiego, miodu, skórki pomarańczowej,rodzynek, alkoholu, syropu cukru inwertowanego, masła, migdałów, orzechów włoskich, fig, cukru i cukru wanilinowego. Skład masy makowej oceniamy pozytywnie z dwoma minusami za syrop cukru inwertowanego i cukier wanilinowy. Zastanawiamy się czy ciasto to zasługuje na naciąganą ocenę pozytywną. Cieszy nas brak dodatku tłuszczów roślinnych utwardzonych i wielu zbędnych dodatków. Z drugiej strony skład nie jest idealny. Najlepiej zrób sam/-a makowiec, ale bez użycia żadnych zbędnych składników jak np. cukier wanilinowy, margaryna, gotowa masa makowa.

Producent
Consonni

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024