Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Do składu produktu oczywiście żadnych zastrzeżeń nie mamy. Do wyprodukowania 100 g produktu gotowego użyto 555 g świeżych topinamburów, 2 g soli morskiej. Dlaczego warto spożywać topinambur (przypominamy, że właśnie trwa sezon)? Ponieważ jego najważniejszym składnikiem jest inulina, która jest cennym źródłem błonnika pokarmowego, stymuluje rozwój bifidobakterii w okrężnicy (bifidobakterie wzbogacają organizm człowieka w witaminy B1, B2, B6, kwas foliowy i nikotynowy, korzystnie działają na przyswajalność wapnia). Inulina ma także właściwości obniżające poziom cholesterolu i glukozy we krwi. Polecamy takie zdrowe przekąski!
Cena za opakowanie (15 g) to ok. 4 zł.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad