Skip to main content

Chleb z pieca z ziarnami, Schulstad

1/1

Kategoria:
Produkty zbożowe

Stabilizatory (E 472e) zapobiegają przede wszystkim czerstwieniu pieczywa, natomiast środek poprawiający mąkę, czyli kwas L-askorbinowy (E300) pomaga zatrzymywać gaz w cieście, co sprawia, że bochenek chleba rośnie i daje błędne wrażenie wielkości i wagi. Ekstrakt słodowy jest dodawany, żeby bochenek lepiej wyrastał i miał ładny, złocisty kolor. Słód zawiera naturalny cukier, którym podczas procesu fermentacji odżywiają się drożdże, przez co w naturalny sposób ją przyspieszają. Resztki słodu, które podczas fermentacji nie zostały wykorzystane przez drożdże, w naturalny sposób przyciemniają skórkę chleba. Nie bez znaczenia jest uzyskanie za pomocą słodu smaku i zapachu, którego nie dają żadne wspomagacze ani kupne dodatki. Chleb zawiera dodatek ziarna żyta oraz ziarna słonecznika. Zawartość błonnika w 100 gramach pieczywa wynosi 4,2 grama. Skład tego chleba nie jest najgorszy, ale i nie najlepszy.  

Producent
Schulstad

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024