Skip to main content

Chleb pszenno-żytni krojony

1/1

Kategoria:
Produkty zbożowe

Chleb pszenno-żytni składa się z mąki pszennej (58%), wody, naturalnego zakwasu żytniego (czyli mąki żytniej i wody), drożdży, soli i środku wypiekowego (czyli mąki pszennej, glutenu, preżelowanej mąki żytniej i pszennej, glukozy, kwasu askorbinowego). Zastanawiasz się czym jest mąka preżelowanej, czyli inaczej pęczniejąca? Powstaje przez wymieszanie mąki z wodą, podgrzanie powyżej 85°C, suszenie i mielenie. W rezultacie zmienione zostają właściwości fizykochemiczne skrobi. Dodatek mąki preżelowanej do ciasta zwiększa wydajność ciasta, poprawia pęcznienie skrobi w cieście i wydłuża świeżość pieczywa. Uważamy, że nie jest to receptura godna polecenia.  

Producent
Piekarnia Warmińska

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024