Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
W skład bułek kajzerek bezglutenowych wchodzą: woda, skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, cukier, olej rzepakowy, drożdże piekarskie, błonnik roślinny, sól, syrop glukozowo-fruktozowy, E464 (hydroksypropylometyloceluloza) - substancja zagęszczająca, białko roślinne, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (emulgator). Decydując się na pieczywo bezglutenowe musimy pamiętać, że zawiera ono znacznie więcej dodatków, niż tradycyjne - gluten odpowiada za wzrost i strukturę pieczywa i w produktach bezglutenowych trzeba go czymś zastąpić. Skład nie zachwyca, jednak zawsze mogło być gorzej.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad