Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Deser sojowy UHT o smaku waniliowym z wapniem marki Joya składa się z: bazy sojowej 84,4% (woda, ziarno soi 8,4%), cukru, skrobi modyfikowanej, syropu glukozowego, fosforanu wapnia, aromatu, substancji zagęszczającej (karagen), soli, ekstraktu z papryki, ekstraktu z kurkumy. Desery sojowe są alternatywą dla deserów mlecznych - zwłaszcza dla wegan i osób z nietolerancją laktozy. Produkt powstał z ziaren niemodyfikowanych genetycznie, za co plus. Zawiera naturalnie występujące w soi izoflawony. Niestety zawiera też zagęszczacze, a także cukier i syrop glukozowy - nie jest to więc zbyt zdrowa przekąska.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad