Jesienią stawiamy na rozgrzewające zupy! Można je jeść na obiad albo kolację, a nawet i na śniadanie. Uważamy, że warto do zup dodawać strączki, które sprawią, że będziemy najedzeni dłużej. Wszystko to za sprawą błonnika! Zwłaszcza polecamy czerwoną soczewicę, której nie trzeba moczyć i szybko się gotuje. I przede wszystkim, zawiera sporo białka, błonnika, a także witaminy (m.in. kwas foliowy ważny dla kobiet w ciąży) i składniki mineralne (wapń, cynk, żelazo). Jak widzicie, obiad bez dodatku mięsa też może być wartościowy i sycący!
Wydawałoby się, że picie wody jest bardzo prostą czynnością, która każdy powinien mieć „we krwi”. Wbrew pozorom, masa ludzi ma problem z piciem wody – tu zapomną, tu nie sm
Wodę kokosową pozyskuje się z młodych, zielonych owoców palmy kokosowej i jest to dokładnie to, co znajduje się w środku orzecha. Płyn ten podlega wielokrotnej filtracji i oczyszczaniu w
Dobre samopoczucie i zdrowie jest bezpośrednio związane z właściwym nawodnieniem organizmu. Nawet niewielka utrata płynów może spowodować bóle głowy, brak koncentracji, opóźnienie czasu re
Letnia pogoda motywuje do aktualizacji zestawień lodów. Dziś przyszła pora na zestawienie lodów czekoladowych. Przy okazji postanowiłam napisać o dość kontrowersyjnym dodatku do żywności, c
Ostatnio mieliśmy okazję do połączenia sił z Fundacją Badamy Suplementy, która na co dzień bardzo aktywnie działa w obszarze sprawdzania jakości suplementów oraz analizy reklam z suplementa
Wśród różnych produktów dostępnych na rynku służących fotoprotekcji lubimy sięgać po łatwe w aplikacji mgiełki. Czy produkty z SPF w sprayu to na pewno dobry pomysł? Obecnie filtry przec
Filtry przeciwsłoneczne zawierają substancje, które zapobiegają przedostawaniu się promieniowania ultrafioletowego do skóry. Apteka to miejsce, które wzbudza nasze zaufanie, dlatego w poszukiwa
Załóż konto i ułatw sobie codzienne wybory. Dodawaj ulubione produkty spożywcze i kosmetyczne, oraz decyduj, które składniki są dla Ciebie korzystne, a których lepiej unikać.