Jesienią stawiamy na rozgrzewające zupy! Można je jeść na obiad albo kolację, a nawet i na śniadanie. Uważamy, że warto do zup dodawać strączki, które sprawią, że będziemy najedzeni dłużej. Wszystko to za sprawą błonnika! Zwłaszcza polecamy czerwoną soczewicę, której nie trzeba moczyć i szybko się gotuje. I przede wszystkim, zawiera sporo białka, błonnika, a także witaminy (m.in. kwas foliowy ważny dla kobiet w ciąży) i składniki mineralne (wapń, cynk, żelazo). Jak widzicie, obiad bez dodatku mięsa też może być wartościowy i sycący!
Zimowe miesiące to czas, gdy nasz organizm szczególnie potrzebuje wsparcia. Niskie temperatury, brak słońca i zwiększona podatność na infekcje mogą obniżyć naszą odporność. Warto wówczas
Superfoods, czyli tzw. „superżywność”, to termin, który w ostatnich latach podbił świat zdrowego odżywiania. Jagody goji, nasiona chia, spirulina – brzmią egzotycznie i obiecują zdrowie
Olej palmowy to jeden z najczęściej używanych tłuszczów roślinnych na świecie. Znajdziemy go w ciastkach, margarynach, słonych przekąskach, kosmetykach, a nawet w środkach czystości. Dlacze
Zdrowe odżywianie i naturalna pielęgnacja to ważne elementy dbania o siebie. Jednak mówi się, że wybieranie produktów wysokiej jakości może wiązać się z wyższymi kosztami. Czy da się je
Kolagen to obecnie jeden z najpopularniejszych składników w suplementach diety i kosmetykach. Wiele osób przypisuje mu niemal cudowne właściwości – od poprawy wyglądu skóry, przez wzmocn
Nowy rok to czas, kiedy wiele osób postanawia coś zmienić w swoim życiu – odchudzić się, lepiej się odżywiać czy ograniczyć przetworzoną żywność. Choć zapał na początku stycznia jes
Załóż konto i ułatw sobie codzienne wybory. Dodawaj ulubione produkty spożywcze i kosmetyczne, oraz decyduj, które składniki są dla Ciebie korzystne, a których lepiej unikać.