Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Zimą warto sięgać po owoce o dłuższym okresie przechowywania oraz cytrusy, które w tym okresie są najsmaczniejsze. Jabłka i gruszki królują w polskich spiżarniach – idealne do szarlotek, grzanek ze słodkim twarożkiem, owsianek czy pod kruszonkę. Dodatkowo, świeżo obrane mandarynki czy pomarańcze wypełniają dom świątecznym aromatem, a ich witamina C wspiera odporność.
Ciekawym dodatkiem są także granaty, które doskonale urozmaicą sałatki czy desery. Oprócz pysznego smaku dostarczają też mnóstwa przeciwzapalnych polifenoli. Suszone owoce, takie jak śliwki czy morele, to świetna alternatywa w zimowych kompotach czy jako dodatek do owsianki.
Zimowe warzywa to prawdziwa skarbnica smaku i wartości odżywczych. To zdecydowanie zdrowe produkty na zimę! Wśród nich wyróżniają się:
Zimą warto stawiać na produkty sezonowe, które są nie tylko smaczne, ale także dostosowane do potrzeb organizmu w chłodniejsze dni. Przygotowując dania z zimowych warzyw i owoców, możesz cieszyć się naturalnym smakiem oraz korzyściami zdrowotnymi.
A Wy, które zimowe produkty lubicie najbardziej? Czy jest coś, co zawsze musi pojawić się w Waszym zimowym menu? Podzielcie się w komentarzach!
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz