Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
W sprzedaży są zazwyczaj chrupki kukurydziane, dlatego głównie składają się z kaszki kukurydzianej. Jednak można również kupić chrupki np. jaglane, ale nie są one ogólnodostępne, dlatego nie dodałam ich do zestawienia. Kolejnym składnikiem są orzeszki ziemne. Wiadomo, że im więcej, tym lepiej. Ilość ta waha się między 24% a 35%. Ocenę pozytywną otrzymały chrupki, które zawierają 26% i 34% orzeszków. Na liście składników powinien się jeszcze pojawić jedynie olej i sól. Nie jestem zwolenniczką oleju palmowego. Uważam, że lepszy jest rzepakowy. Wszystkie inne składniki są zbędne i zostały zaznaczone na czerwono. Za niepotrzebne uważam aromaty, cukier, glukozę, emulgatory, wzmacniacze smaku. Nie zostały zaznaczone na czerwono przyprawy i warzywne dodatki, które mogą korzystnie wpłynąć na smak. Jednak jest to kwestia indywidualna.
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz