Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Bardzo ważna jest ilość i proporcja nadzienia (czyli grzybów i kapusty), ale pamiętajcie też, że więcej nie zawsze znaczy lepiej - wszystko zależy od preferencji smakowych. Jedni z Was wolą pewnie więcej grzybów, inni - więcej kapusty i bardziej kwaśny smak. Dlatego też na tym nie będziemy się aż tak skupiać ;)
Przede wszystkim zwracajcie uwagę na skład. Lista dodatków dodawanych do uszek nie jest co prawda aż tak długa, jak w przypadku pierogów (do których dodaje się m.in. utwardzone oleje i emulgatory), ale są dodatki, które się powtarzają w obu rodzajach "świątecznych gotowców", takie, jak:
Wybierajcie uszka z jak najkrótszą listą składników - na szczęście w markecie można znaleźć dobre opcje :) A jak już jesteśmy przy uszkach, to nie może zabraknąć barszczu! Sprawdźcie nasze zestawienie, w którym porównujemy gotowe barszcze z koncentratu i torebki (klik).
7 powodów, żeby odpuścić sobie w Święta - Czytamy Etykiety - Analiza etykiet produktów spożywczych
[…] Jeśli brakuje Ci czasu, postaw na produkty, które skrócą przygotowania. Na przykład gotowe uszka z kapustą i grzybami lub przyprawę do piernika z naturalnymi składnikami, np. Kotanyi Natural lub inne z dobrym […]
Dodaj komentarz