Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Uszka z kapustą i grzybami są jedną z tradycyjnych wigilijnych potraw - szczerze przyznamy, że jedną z naszych ulubionych. Tradycyjnie też można znaleźć składy lepsze i gorsze, podobnie jak w przypadku pierogów (kliknijcie, aby przenieść się do zestawienia). Na co zwracać uwagę przy wyborze?
Bardzo ważna jest ilość i proporcja nadzienia (czyli grzybów i kapusty), ale pamiętajcie też, że więcej nie zawsze znaczy lepiej - wszystko zależy od preferencji smakowych. Jedni z Was wolą pewnie więcej grzybów, inni - więcej kapusty i bardziej kwaśny smak. Dlatego też na tym nie będziemy się aż tak skupiać ;)
Przede wszystim zwracajcie uwagę na skład. Lista dodatków dodawanych do uszek nie jest co prawda aż tak długa, jak w przypadku pierogów (do których dodaje się m.in. utwardzone oleje i emulgatory), ale są dodatki, które się powtarzają w obu rodzajach "świątecznych gotowców", takie, jak:
Wybierajcie uszka z jak najkrótszą listą składników - na szczęście w markecie można znaleźć dobre opcje :)
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz