Sałatka z tuńczykiem i awokado

Przepisy 14-06-2017
Autor: Redakcja Czytamy Etykiety Udostepnij artykuł:

Też tak macie, że w gorące dni macie ochotę tylko na zimne obiady? Wtedy najlepszym rozwiązaniem są sałatki.


Dlatego jeśli szukasz sałatkowych inspiracji to dobrze trafiłeś/-aś. Ostatnio już opublikowaliśmy przepisy na sałatki (klik), a dzisiaj mamy kolejny pomysł :) Pamiętaj, że zawsze możesz modyfikować wszystkie przepisy. W poniższym przepisie znalazła się kolendra - jeśli jej nie lubisz to zamień ją na pietruszkę. Zawsze możesz kombinować - najważniejsze, żeby Ci smakowało :) Nie ma nic gorszego niż wmuszanie w siebie albo w innych produktów, których się po prostu nie lubi.

Poniższa sałatka świetnie nadaje się na obiad - jest sycąca i bogata w składniki odżywcze. I gotowa jest w kilka minut! Latem jest to ważne - bo kto lubi stać i gotować w gorącej kuchni?

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Składniki:
  • 3 małe puszki z tuńczykiem (w sosie własnym)
  • 3 awokado
  • 1 ogórek
  • mała czerwona cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 pęczku kolendry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie: 1. Pokrój ogórka, cebulę oraz awokado. 2. Dodaj resztę składników oraz przyprawy. 3. Wymieszaj. Smacznego! https://youtu.be/j2kGMf68NUQ

Komentarze

Brak komentarzy pod tym artykułem

Dodaj komentarz