Skip to main content

Owocowa owsianka na śniadanie

2018-02-15

Przepisy

Autor: Wałęka Agnieszka

Owsianka to jedno z najpopularniejszych śniadań – i jednocześnie naszych ulubionych. Jest smaczna, pożywna, dietetyczna i zapewnia dawkę energii na kilka kolejnych godzin. A gdyby tak jeszcze dodatkowo urozmaicić ją owocami? Mamy dla Was kilka przepisów na owocową owsiankę, które z pewnością nie będą nudne! Oczywiście, możecie dać takie owoce, jakie Wam najbardziej odpowiadają. Zapewnią […]

Owsianka to jedno z najpopularniejszych śniadań – i jednocześnie naszych ulubionych. Jest smaczna, pożywna, dietetyczna i zapewnia dawkę energii na kilka kolejnych godzin. A gdyby tak jeszcze dodatkowo urozmaicić ją owocami?



Mamy dla Was kilka przepisów na owocową owsiankę, które z pewnością nie będą nudne! Oczywiście, możecie dać takie owoce, jakie Wam najbardziej odpowiadają. Zapewnią one dawkę witamin i sprawią, że nie będzie trzeba dodatkowo jej dosładzać białym cukrem 🙂

Owsianka z borówkami

  • ⅔ szklanki płatków owsianych
  • ⅔ szklanki mleka roślinnego ( które lubisz najbardziej )
  • ½ szklanki greckiego jogurtu
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • borówki

Wykonanie:

  1. Do słoja dodaj wszystkie składniki, dokładnie wymieszaj
  2. Przetrzymuj w lodówce do 5 dni
  3. Przed podaniem dodaj owoce

Owsianka z truskawkami

  • ⅔ szklanki płatków owsianych
  • ⅔ szklanki mleka roślinnego ( które lubisz najbardziej )
  • ½ szklanki greckiego jogurtu
  • 1 łyżka dżemu truskawkowego
  • 3 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • truskawki

Wykonanie:

  1. Do słoja dodaj wszystkie składniki, dokładnie wymieszaj
  2. Przetrzymuj w lodówce do 5 dni
  3. Przed podaniem dodaj owoce

Owsianka z bananem

  • ⅔ szklanki płatków owsianych
  • ⅔ szklanki mleka roślinnego ( które lubisz najbardziej )
  • ½ szklanki greckiego jogurtu
  • 1 ½ łyżeczki kakao
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 pokrojony banan
  • owoce do dekoracji

Wykonanie:

  1. Do słoja dodaj wszystkie składniki, dokładnie wymieszaj
  2. Przetrzymuj w lodówce do 5 dni
  3. Przed podaniem dodaj owoce

Życzymy smacznego! 🙂


AUTOR

Wałęka Agnieszka

Agnieszka Wałęka - magister inżynier technologii żywności i żywienia człowieka, a także trener personalny i nauczyciel matematyki. Miłośniczka masła orzechowego, wszelkiego rodzaju aktywności fizycznej, zdrowego odżywiania, ciekawostek dietetycznych i "strażniczka" sklepowych etykiet - zawsze wie, co w trawie piszczy i żaden produkt nie ma przed nią tajemnic :)

STRONA INTERNETOWA: http://www.katsuumi.pl



OPINIE ()

UDOSTĘPNIJ

0 / 420


Przeczytaj inne artykuły

Zobacz Wszystkie

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Superfoods. Mała encyklopedia superpokarmów

45,90 zł


Piszemy Etykiety, Twoje kosmetyczne „zrób to sam”

44,00 zł


Dla Ciebie, Mamo

79,00 zł


Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy e-book dla dziecka i rodzica na temat drugiego śniadania!

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2021