Czekoladowo-pomarańczowy mus

Kategoria: Przepisy


Zdrowe słodycze? Tak, jest to możliwe! Wystarczy połączyć awokado, gorzką czekoladę, mleczko kokosowe, sok pomarańczowy, pomarańczę 🙂


Awokado jest rewelacyjne, ponieważ zawiera antyoksydanty, które wspierają pracę układu odpornościowego, nerwowego i sprawiają, że wyglądamy młodziej! Polecane jest osobom z nadciśnieniem, anemią, osobom w okresie rekonwalescencji, z problemami trawiennymi, anemią oraz nowotworami. Najważniejszy składnik awokado to tłuszcz, który zawiera bardzo korzystny skład kwasów tłuszczowych. Nic, tylko jeść!

Czekoladowo-pomarańczowy mus

Składniki:

  • 50 g ciemnej czekolady (plus dodatkowo dla ozdoby)
  • 1 awokado
  • puszka mleczka kokosowego
  • 1/4 szklanki pomarańczowego soku
  • 1 łyżeczka miąższu z pomarańczy
  • 1 duża pomarańcza

Wykonanie:
1. Puszkę z mleczkiem kokosowym wsadź do lodówki, aby stworzyła się z niego śmietanka.
2. Pokrój pomarańcze na połowę i usuń z niej miąższ oraz sok – pozostaw skórkę
3. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej
4. Do blendera dodaj awokado, połowę śmietanki kokosowej, sok pomarańczowy oraz rozpuszczoną czekoladę i zblenduj.
5. Przelej czekolady mud do pustej skórki pomarańczy
6. Wsadź pomarańcze do lodówki na minimum 30 minut

Podawaj ze śmietanką kokosową.

AUTOR

red

Redakcja Czytamy Etykiety

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.