Czekoladowo-pomarańczowy mus

Kategoria: Przepisy


Zdrowe słodycze? Tak, jest to możliwe! Wystarczy połączyć awokado, gorzką czekoladę, mleczko kokosowe, sok pomarańczowy, pomarańczę 🙂


Awokado jest rewelacyjne, ponieważ zawiera antyoksydanty, które wspierają pracę układu odpornościowego, nerwowego i sprawiają, że wyglądamy młodziej! Polecane jest osobom z nadciśnieniem, anemią, osobom w okresie rekonwalescencji, z problemami trawiennymi, anemią oraz nowotworami. Najważniejszy składnik awokado to tłuszcz, który zawiera bardzo korzystny skład kwasów tłuszczowych. Nic, tylko jeść!

Czekoladowo-pomarańczowy mus

Składniki:

  • 50 g ciemnej czekolady (plus dodatkowo dla ozdoby)
  • 1 awokado
  • puszka mleczka kokosowego
  • 1/4 szklanki pomarańczowego soku
  • 1 łyżeczka miąższu z pomarańczy
  • 1 duża pomarańcza

Wykonanie:
1. Puszkę z mleczkiem kokosowym wsadź do lodówki, aby stworzyła się z niego śmietanka.
2. Pokrój pomarańcze na połowę i usuń z niej miąższ oraz sok – pozostaw skórkę
3. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej
4. Do blendera dodaj awokado, połowę śmietanki kokosowej, sok pomarańczowy oraz rozpuszczoną czekoladę i zblenduj.
5. Przelej czekolady mud do pustej skórki pomarańczy
6. Wsadź pomarańcze do lodówki na minimum 30 minut

Podawaj ze śmietanką kokosową.

AUTOR

red

Redakcja Czytamy Etykiety


Strona internetowa: https://czytamyetykiety.pl/

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.