Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Jednak w moim domu króluje głównie sernik. Oczywiście musi być wilgotny i puszysty. Ale się rozmarzyłam! Aby sernik był udany trzeba kupić odpowiedni ser. Niskiej jakości twaróg może zepsuć sernik. Oczywiście zwykłe białe sery, które musisz zmielić nie zawierają żadnych zbędnych dodatków. I jeśli kochasz TRADYCJĘ to będzie najlepsze rozwiązanie. Osobom, które cenią wygodę polecam gotowe twarogi dostępne w kilogramowych kubełkach. Jednak musisz uważnie czytać ich skład, ponieważ ich jakość jest bardzo zróżnicowana. UWAŻAJ na te z dodatkiem cukru i/lub syropu glukozowo-fruktozowego, skrobi, zagęstników, barwników. Z takiego twarogu nie wyjdzie ani pyszny, ani zdrowy sernik. Podczas zakupu twarogu na sernik zwracaj również uwagę na zawartość tłuszczu. Różnica jest ogromna - od 4 do 28% tłuszczu. Jeśli kupisz chudy twaróg to koniecznie dodaj do niego masło, inaczej sernik nie będzie smaczny. W przypadku tłustego dodatek masła można pominąć albo obniżyć.
Poniżej przedstawiamy przepis na spód do mazurka. Wiele osób robi mazurki z kajmakiem. Staraj się wybierać taki, który powstał tylko z mleka (ale nie w proszku) i cukru. I jeśli chodzi o opakowanie to lepsze będzie szklane niż metalowe. Możesz zrobić mazurka z konfiturą różaną, a najlepsza jaką znalazłam to taka - klik. Zasada jest prosta - stawiaj na produkty wysokiej jakości.
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz