Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Niestety polewy do ciast nie mają zbyt dobrych składów... Żadna sklepowa opcja nie otrzymała oceny pozytywnej, dlatego najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie polewy samemu.
Przede wszystkim: polewa, która ma oleje roślinne bliżej początku składu niż tłuszcz mleczny, NIE JEST POLEWĄ CZEKOLADOWĄ - a jedynie o smaku czekolady.
Podstawą dobrej polewy powinna być czekolada dobrej jakości. Dobra czekolada NIE zawiera dodatku polirycynooleinianu poliglicerolu (E 476) ani tłuszczów roślinnych innych niż kakaowy (czyli np. palmowego, shea). Może zawierać dodatek lecytyny (z soi albo słonecznikowej), ale czekolada idealna nie zawiera w ogóle dodatku emulgatorów!
Przepisów na polewy jest sporo - np.:
Wybierz taki, który brzmi dla Ciebie najbardziej smakowicie i udekoruj swoje wypieki pyszną polewą BEZ zbędnych składników :)
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz