Pierogi z truskawkami

Autor: Agnieszka W. Udostepnij artykuł:

Pierogów owocowych jeszcze na naszym blogu nie było - przynajmniej w dużym zestawieniu. Postanowiłyśmy to nadrobić i zebrać produkty obecne na rynku w jedno duże porównanie. Jak wypadły?


Jak zwykle były lepsze i gorsze produkty. Oceny pozytywne przyznałyśmy tam, gdzie nie pojawiły się żadne konserwanty czy  polepszacze konsystencji, takie jak skrobia modyfikowana. W niektórych pierogach pojawił się także kwas cytrynowy jako regulator kwasowości. W dobrej jakości produkcie składniki te są niepotrzebne. 


Najbardziej spodobały nam się pierogi marki Pierogi Kobiela, ponieważ nie dodano tam nawet cukru (we wszystkich pozostałych on jest). Skład jest czyściutki, bo jest to tylko mąka, truskawki, woda i olej rzepakowy. Tam, gdzie nie było wcześniej wymienionych dodatków, ale był na przykład dodatek cukru, także dałyśmy oceny pozytywne - z zastrzeżeniem, że najlepiej wybrać te, które w ogóle go nie mają. Jednak składy wyglądały na tyle dobrze, że ta ocena im się według nas należy. Na ogół składy nie różnią się jakoś bardzo znacznie - pierogi to wyrób, który robi się w dość określony sposób - ale my jesteśmy od tego, aby wyłapywać wszystkie różnice :)


Oczywiście jak zwykle będziemy powtarzać, że najlepsze pierogi to zrobione samemu - ale jeśli chodzi o to zestawienie, to można pokusić się o stwierdzenie, że kilka składów jest tutaj bardzo bliskich, a nawet identycznych domowemu ;)

Komentarze

Brak komentarzy pod tym artykułem

Dodaj komentarz