Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Pierogów z kapustą i grzybami na rynku jest naprawdę sporo. Spójrzcie na długość składów i składniki zaznaczone na czerwono - jest różnica, prawda? Zdecydowanie najlepiej wypadły pierogi m.in. marek: Lepiochy Grzybobranie, Jawo, Auchan (ale uwaga - z Auchana tylko jedne są ok, a drugie już nie!) - nie zawierają żadnych zbędnych substancji, a nawet dodatku cukru. Składają się tylko z tego, z czego pierogi powinny się składać - mąki, wody, kapusty, jajek, oleju i przypraw. Takie z czystym sumieniem możemy Wam polecić.
Ocenę pozytywną uzyskały też dwa produkty, które co prawda zawierają cukier, ale nie ma w nich konserwantu (sorbinianu potasu) ani skrobi modyfikowanej (mocno zwiększającej indeks glikemiczny produktu!). Mają proste składy, a cukier jest pod sam koniec składu - czyli ostatecznie nie ma go wcale tak wiele. Są łatwo dostępne, więc śmiało możecie ich wypróbować.
Zdecydowanie odradzamy natomiast te, które mają na liście składników sorbinian potasu, a także te, które zawierają aromaty, ekstrakt drożdżowy, rybonukleotydy disodowe i glutaminian sodu, które mają za zadanie wzmocnienie smaku. Pamiętajmy, że smak powinien wynikać z podstawowych składników, a nie aromatów i wzmacniaczy smaku :) Regulatory kwasowości także są zbędne! Wybierajcie pierogi z jak najkrótszą listą składników, bo to świadczy o ich jakości.
Zerknijcie jeszcze do zestawienia z uszkami - tam też udało nam się znaleźć dobre produkty! Uszka z kapustą i grzybami - zestawienie (klik).
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz