Produkty light mają często kiepskie składy. Może i zawierają mniejszą ilość tłuszczu, ale często zawierają więcej cukrów niż wersja klasyczna. W przypadku majonezów również tak jest.
Robicie przetwory owocowe na zimę? Jeśli tak to pewnie czasem wspomagacie się cukrami żelującymi. W sprzedaży jest ich sporo, ale większość zawiera substancje konserwujące. Na szczęście ni
W sprzedaży jest mnóstwo gotowych dań – bardzo popularne są zupy pomidorowe. Królują zupy w proszku, ale ostatnio bardzo popularne stały się gotowe zupy pomidorowe, które przechowywane
Mleczne Kanapki reklamowane są jako zdrowe przekąski, a nie jako zwykłe ciastka. Reklama ma ogromną moc, dlatego te produkty podbiły serca rodziców… Jednak czy słusznie? Kryteria oceny Ma
Po przejrzeniu składów sosów czosnkowych stwierdzam, że najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie go samemu. Najbardziej dziwi mnie bardzo niska ilość czosnku (chociaż w warunkach domowych też n
Batoniki zbożowe = zdrowa przekąska? Wielu osobom wydaje się, że batoniki zbożowe są lepszym rozwiązaniem niż batony takie jak Snickers, Mars czy Kinder Bueno. Dlatego chcę Wam pokazać jak w
Jakość konserw mięsnych jest różna, dlatego postawcie na takie z jak najlepszym składem. Kryteria oceny pozytywna dla konserw z jak najlepszym składem, z wysoką ilością mięsa. I nie zawiera
Kawa czy śmietanka do kawy? A może mała czarna? Jakie jest Wasza ulubiona kawa? Mleko czy śmietanka? Według mnie lepszym rozwiązaniem jest mleko. Jest mniej tłuste, czyli mniej kaloryczne.
Załóż konto i ułatw sobie codzienne wybory. Dodawaj ulubione produkty spożywcze i kosmetyczne, oraz decyduj, które składniki są dla Ciebie korzystne, a których lepiej unikać.