Pałki z kurczaka bejcowane musztardą i ketchupem

Przepisy 08-06-2017
Autor: Agnieszka Pocztarska Udostepnij artykuł:

Uwielbiam dania z kurczakiem. Osobiście, za każdym razem, kiedy rzuca mi się w oczy nowy przepis z jego wykorzystaniem, mam ochotę od razu iść do kuchni i go wypróbować -  jak by nie patrzeć, można przyrządzić go na wiele sposobów - w tym nawet na słodko! Pamiętajcie, że mięso jest ważnym elementem w diecie - m.in. ze względu na zawartość białka, a także witamin z grupy B. Dziś przedstawiamy Wam przepis na pałki z kurczaka bejcowane musztardą i ketchupem. Zwróćcie jednak uwagę na jakość dodatków, które używacie - m.in. musztardy i ketchupu. To gwarancja świetnego smaku. Jeśli lubicie ostre potrawy, to jest to przepis idealny dla Was!


Składniki: 

- pałki z kurczaka

bejca:

-1 łyżka Musztardy Develey Dijon -1 łyżka ostrego ketchupu Develey Premium ostry -1 łyżka płynnego miodu naturalnego -1 łyżka oliwy -3 ząbki czosnku - sól  i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać musztardę, ketchup, olej, musztardę. Połączyć w całość. Pałki z kurczaka dokładnie natrzeć bejcą i odstawić do lodówki na ok. 24 godziny. Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce z wyposażenia kuchenki. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry  przez 60 minut.

Smacznego!

https://youtu.be/Oz-RzwxDpt0

Komentarze

Brak komentarzy pod tym artykułem

Dodaj komentarz