Było wiele próśb o zestawienie oliwek nadziewanych, więc przygotowałam dla Was kilka grafik. Najlepsze składy mają oliwki nadziewane migdałem, a najgorsze z anchois.
pozytywna dla Campomar Nature - w porównaniu do innych ma o wiele lepszy skład, dlatego postanowiła im dać ocenę pozytywną. Szkoda tylko, że dostępne głównie w sklepach internetowych.
neutralna dla większości oliwek - mają bardzo podobne składy, dodane do nich dodatki do żywności są bezpieczne dla zdrowia (w zastosowanych stężeniach).
negatywna dla oliwek z substancją konserwującą.
Oliwki nadziewane migdałami - kryteria oceny
pozytywna dla Gaea (można kupić w Piotr i Paweł, E.Leclerc) - mają idealny skład, BEZ żadnych dodatków do żywności. Z tego względu postanowiłam je wyróżnić.
neutralna dla pozostałych oliwek - zastosowane w nich dodatki do żywności są bezpieczne dla naszego organizmu. Można je spokojnie kupować!
Oliwki nadziewane anchois - kryteria oceny
negatywna dla wszystkich oliwek, ponieważ zawierają glutaminian sodu, którego nie powinniśmy spożywać w nadmiarze, a najlepiej wcale.
Produkty light mają często kiepskie składy. Może i zawierają mniejszą ilość tłuszczu, ale często zawierają więcej cukrów niż wersja klasyczna. W przypadku majonezów również tak jest.
Robicie przetwory owocowe na zimę? Jeśli tak to pewnie czasem wspomagacie się cukrami żelującymi. W sprzedaży jest ich sporo, ale większość zawiera substancje konserwujące. Na szczęście ni
W sprzedaży jest mnóstwo gotowych dań – bardzo popularne są zupy pomidorowe. Królują zupy w proszku, ale ostatnio bardzo popularne stały się gotowe zupy pomidorowe, które przechowywane
Mleczne Kanapki reklamowane są jako zdrowe przekąski, a nie jako zwykłe ciastka. Reklama ma ogromną moc, dlatego te produkty podbiły serca rodziców… Jednak czy słusznie? Kryteria oceny Ma
Batoniki zbożowe = zdrowa przekąska? Wielu osobom wydaje się, że batoniki zbożowe są lepszym rozwiązaniem niż batony takie jak Snickers, Mars czy Kinder Bueno. Dlatego chcę Wam pokazać jak w
Jakość konserw mięsnych jest różna, dlatego postawcie na takie z jak najlepszym składem. Kryteria oceny pozytywna dla konserw z jak najlepszym składem, z wysoką ilością mięsa. I nie zawiera
Kawa czy śmietanka do kawy? A może mała czarna? Jakie jest Wasza ulubiona kawa? Mleko czy śmietanka? Według mnie lepszym rozwiązaniem jest mleko. Jest mniej tłuste, czyli mniej kaloryczne.
Lubicie szybkie i domowe przekąski na słono i słodko? Na bazie ciasta francuskiego można stworzyć prawdziwe cuda! Z tego względu przejrzałam składy sklepowych ciast 🙂 Kryteria oceny pozytyw
Załóż konto i ułatw sobie codzienne wybory. Dodawaj ulubione produkty spożywcze i kosmetyczne, oraz decyduj, które składniki są dla Ciebie korzystne, a których lepiej unikać.