Oliwki nadziewane

Autor: Kamila Kweczke Udostepnij artykuł:

Było wiele próśb o zestawienie oliwek nadziewanych, więc przygotowałam dla Was kilka grafik. Najlepsze składy mają oliwki nadziewane migdałem, a najgorsze z anchois.


Oliwki nadziewane pastą paprykową - kryteria oceny

  • pozytywna dla Campomar Nature - w porównaniu do innych ma o wiele lepszy skład, dlatego postanowiła im dać ocenę pozytywną. Szkoda tylko, że dostępne głównie w sklepach internetowych.
  • neutralna dla większości oliwek - mają bardzo podobne składy, dodane do nich dodatki do żywności są bezpieczne dla zdrowia (w zastosowanych stężeniach).
  • negatywna dla oliwek z substancją konserwującą.

Oliwki nadziewane migdałami - kryteria oceny

  • pozytywna dla Gaea (można kupić w Piotr i Paweł, E.Leclerc) - mają idealny skład, BEZ żadnych dodatków do żywności. Z tego względu postanowiłam je wyróżnić.
  • neutralna dla pozostałych oliwek - zastosowane w nich dodatki do żywności są bezpieczne dla naszego organizmu. Można je spokojnie kupować!

Oliwki nadziewane anchois - kryteria oceny

  • negatywna dla wszystkich oliwek, ponieważ zawierają glutaminian sodu, którego nie powinniśmy spożywać w nadmiarze, a najlepiej wcale.

Komentarze

Brak komentarzy pod tym artykułem

Dodaj komentarz