Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Za parę dni majówka, dlatego dzisiaj podpowiadamy, po które kiełbasy na grilla warto sięgać, a które lepiej odpuścić. Sprawdź zestawienie i wybierz lepiej!
Zwróć uwagę na to, aby kiełbasa miała jak najprostszy i naturalny skład oraz była wyprodukowana z dużej ilości wysokiej jakości mięsa. Najlepiej, aby nie zawierała:
Najlepszy skład kiełbasy to po prostu mięso, sól, przyprawy oraz ewentualnie naturalne aromaty. Te syntetyczne u wrażliwszych osób mogą wywoływać objawy alergii.
W sprzedaży na szczęście jest coraz więcej wędlin bez azotynu sodu, chociaż niestety w kategorii kiełbas śląskich takim produktem jest jedynie Dolina Dobra. Jednak niektóre kiełbasy z dodatkiem azotynu sodu też otrzymały ocenę pozytywną - szczegółowe kryteria oceny przeczytasz niżej.
Kiełbasa wysokiej jakości to taka, która zawiera wysoką ilość mięsa i NIE zawiera zbędnych składników. Za zbędne uważamy: wzmacniacze smaku, przeciwutleniacze, regulatory kwasowości, stabilizatory. Bardzo dobra kiełbasa nie potrzebuje również dodatku mąki, skrobi, białka.
Oceniamy gotowce z Żabki! - Czytamy Etykiety
[…] Jak powinien wyglądać skład idealnych kiełbasek? Sprawdź to zestawienie (klik). […]
Dodaj komentarz