Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Grafiki podzieliłam na jogurty kokosowe i sojowe. Innych w sprzedaży nie znalazłam, możliwe, że nie dotarłam do wszystkich. W przypadku jogurtów z mleka wystarczy tylko mleko i kultury bakterii. Nie są tu potrzebne żadne substancje zagęszczające. Natomiast wszystkie jogurty wegańskie zawierają dodatek zagęstnika: skrobi albo substancji zagęszczającej. Z tego względu nie obniżałam za to oceny. Jako zbędne uważam cukier (jestem zwolennikiem naturalnych smaków i dodatkowy cukier nie jest niczym korzystnym) i regulatory kwasowości. Nie oznacza, że są to bardzo złe produkty, ale po prostu mają trochę gorszy skład, w porównaniu do pozytywnie ocenionych.
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz