Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Makowiec można kupić w cukierni, ale także w supermarkecie. Te drugie - choć często mogą leżeć w sklepie długo i tracić świeżość - mają jedną przewagę nad ciastami z cukierni: można poznać ich listę składników. Chociaż akurat w zestawieniu znalazło się jedno ciasto z cukierni - makowiec Putka - który otrzymał ocenę pozytywną, a skład ma dużo lepszy od pozostałych. Z dodatków, do których można mieć zastrzeżenia, dodano do niego kwas cytrynowy oraz aromaty (aczkolwiek aromaty akurat pełnią tutaj ważną rolę - lepsze jednak byłyby naturalne). Jakie jeszcze składniki, które nie są tu konieczne i bez których producenci mogliby się obejść, znajdują się na listach składników gotowych makowców?
Sporo, prawda? Dodatkowo zwróćcie na tę manipulację na etykiecie makowca Janczewscy - napisane jest "miód", a w nawiasie... syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, kwas cytrynowy, karmel amoniakalny, aromat miodowy, woda, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Dlaczego nie napisano "miód sztuczny", gdzie przecież ewidentnie mamy do czynienia z takim? Zwracajcie uwagę na takie detale - to nie jest skład prawdziwego miodu!
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz