Czekolady nadziewane

Autor: Kamila Kweczke Udostepnij artykuł:

Czekolady nadziewane niestety zawierają wysoką ilość cukrów, dlatego żadnej nie polecam. Oprócz cukrów zawierają tłuszcze roślinne inne niż kakaowy, często utwardzone. Przez to są one źródłem izomerów trans kwasów tłuszczowych. 

Oznacza to, że ich spożycie powinniśmy ograniczyć do minimum albo najlepiej o nich zapomnieć. Wszystkie czekolady zostały ocenione negatywnie, ponieważ ich składy nie zasługują na lepszą ocenę. Nie podoba mi się niska ilość truskawek i wysoka ilość cukrów! Lepszym rozwiązaniem są czekolady dobrej jakości z suszonymi owocami. Nie zawierają szkodliwych izomerów trans. Dlatego dwa razy się zastanówcie przed zakupem czekolady nadziewanej!

 

Komentarze

Brak komentarzy pod tym artykułem

Dodaj komentarz