Czekoladki na prezent

Przepisy 09-02-2017
Autor: Redakcja Czytamy Etykiety Udostepnij artykuł:

Zbliżają się Walentynki, potem Dzień Kobiet, a w międzyczasie wiele innych okazji do wręczenia drobnych upominków. Nie ma nic przyjemniejszego niż otrzymanie własnoręcznie zrobionego prezentu. Zwłaszcza jeśli jest on smaczny i pięknie wygląda. Dlatego warto czasem poświęcić trochę czasu, żeby zobaczyć uśmiech na twarzy ukochanej osoby. Nie ma nic przyjemniejszego!

Naszą propozycją są wyjątkowe własnoręcznie zrobione czekoladki. Nie będą one zawierały szkodliwych tłuszczów trans, zbędnych dodatków ani wysokiej ilości cukrów. I możesz wziąć pod uwagę upodobania kulinarne osoby obdarowanej. Jeśli lubi pistacje to zrób czekoladki pistacjowe. Możesz również zrobić czekoladki o różnym kształcie - serduszka, motylki, misie.

Co będzie Ci potrzebne?

-gorzka czekolada 70%

-dowolne dodatki: orzechy, suszone owoce - drobno pokrojone

Sposób przygotowania:

Roztop czekoladę w kąpieli wodnej.

Roztopioną czekoladę rozlej do foremek.

Dodaj dowolne dodatki, możesz je wymieszać z czekoladą albo/i dodać na górę czekoladek.

Foremki z czekoladą wstaw do lodówki. Będą gotowe po 1-2 godzinach.

Komentarze

Brak komentarzy pod tym artykułem

Dodaj komentarz