Bułka tarta

Autor: Kamila Kweczke Udostepnij artykuł:

Bułka tarta - albo ma dobry skład, albo tragiczny. Wiadomo - wszystko zależy od składu bułki, z której powstała.


Przejrzałam tylko te najpopularniejsze bułki tarte, bo w sprzedaży jest ich naprawdę dużo. Wysokiej jakości pieczywo składa się tylko z mąki, wody, soli i drożdży/zakwasu. Jeśli producentowi nie zależy na jakości, ale tylko na zarabianiu pieniędzy to stosuje emulgatory i tłuszcz (i to jeszcze szkodliwe utwardzone tłuszcze roślinne!!!). W takim przypadku pieczywo jest dłużej świeże i jest bardziej "puszyste/wyrośnięte". Dlatego uważajcie na to, gdzie kupujecie pieczywo.

Kryteria oceny

  • ocena pozytywna dla produktów z prostym, domowym skÅ‚adem.
  • ocena negatywna dla buÅ‚ek tartych zawierajÄ…cych zbÄ™dne skÅ‚adniki.

 

Komentarze

Brak komentarzy pod tym artykułem

Dodaj komentarz