Najlepsze białe kiełbasy – ranking

Autor: Redakcja Czytamy Etykiety Udostepnij artykuł:
Najlepsze białe kiełbasy - ranking

Białe kiełbasy najczęściej dodaje się do barszczu białego albo żurku. Zbliża się Wielkanoc, dlatego postanowiliśmy sprawdzić, z czego składają się sklepowe białe kiełbasy.


Jak wybrać najlepszą białą kiełbasę?

Skład idealny białej kiełbasy to mięso i przyprawy. Na szczęście udało nam się takie znaleźć! I okazało się, że jedną z nich wyprodukował znany producent, czyli Sokołów. Brawa! Pozostałe produkty zawierały zbędne składniki, czyli m.in. sztuczne aromaty, stabilizatory, wzmacniacze smaku, konserwant.

Dobra biała kiełbasa

Najlepsze białe kiełbasy - ranking
Najlepsze białe kiełbasy - ranking
  • Wasąg, Dolina Dobra, Sokołów Naturrino, Kraina Mięs, Farmy Roztocza - świetny skład - nie mamy do czego się doczepić. Dobry wybór!
  • Auchan, Kraina Wędlin, Pikok - plus za wysoką zawartość mięsa, ale mały minus za brak informacji o tym, czy aromaty są naturalne, czy sztuczne

Biała kiełbasa o średnim składzie

  • Krakus - jako jedyny produkt otrzymał ocenę neutralną, ponieważ ma mniej mięsa niż pozostałe z oceną pozytywną. Nie jest to jednak najgorszy wybór - traktujcie po prostu tę ocenę jako ocenę pozytywną z minusem ;) Jeśli lubicie i jest dostępna w marketach, do których uczęszczacie, to można ją wrzucić do koszyka.
  • Sokołów, JBB Bałdyga, Drobimex, Olewnik, Morliny - otrzymują ocenę negatywną za niską zawartość mięsa (wyjątkiem jest tylko Drobimex, ale ta kiełbasa ma inne rzeczy "za uszami"). Oprócz tego są napakowane zbędnymi dodatkami, m.in. wzmacniaczami smaku, stabilizatorami czy nawet karagenem. Tych opcji lepiej unikać!

Komentarze

Brak komentarzy pod tym artykułem

Dodaj komentarz