Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Kawa zbożowa jest źródłem błonnika pokarmowego, w którym znaczną część stanowi frakcja rozpuszczalna. Dzięki niemu rozwijają się pożyteczne bakterie, a także obniża się stężenie cholesterolu.
Ziarna zbóż, z których jest otrzymywana, są źródłem składników przeciwutleniających, tj.: polifenoli, a także kwasu fitynowego (może zmniejszać przyswajanie niektórych składników mineralnych).
Kawa zbożowa zawiera często cykorię (niektóre składają się w 100% z cykorii), która jest źródłem inuliny. Pełni ona funkcję błonnika pokarmowego.
Wszystkie kawy zbożowe otrzymały ocenę pozytywną.
Iwona
Dziękuję za to zestawienie składów kaw zbożowych. Piję Inkę i Anatola (klasyczne). Dobrze wiedzieć, że są też inne o dobrym składzie.
Kamila Kweczke
Caro zawiera słód jęczmienny, który jest źródłem cukrów.
Basia
Zastanawia mnie skąd się bierze taka gigantyczna różnica w ilości cukru pomiedzy klasyczna Inką a Caro.
Dodaj komentarz