Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Jest to ser z mleka krowiego, który spośród innych serów wyróżnia się tym, że zrobiony jest ze śmietanki - a nie z mleka. W procesie produkcji mleko m.in. odwirowuje się, koaguluje, a następnie zakwasza - tak, aby smak serka był charakterystyczny. Dzięki temu, że serek powstaje ze śmietanki, jest on bardzo pusztysy, gęsty i ma kremową konsystencję. W smaku jest on słodkawy, powinien być on spożywany świeży - nie może długo leżeć w lodówce, bo może szybko kwaśnieć.
To chyba pierwsze tak "jednolite" zestawienie. Dlaczego? Bo składy są do siebie bardzo zbliżone - żeby nie powiedzieć, że takie same. W dodatku wszystkie oceny są pozytywne - co nas bardzo cieszy. Każdy z nich składa się ze śmietanki (niektóre z dodatkiem mleka) oraz regulatora kwasowości - kwasu cytrynowego lub mlekowego. Biorąc pod uwagę proces produkcyjny, jest to dodatek ważny - dlatego też nie możemy go zaznaczyć jako zbędny, gdyż zakwaszanie sera jest tutaj etapem niezbędnym.
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz