Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Chrzan jeść warto! Dlaczego? Wykazuje działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Z tego względu warto go jeść w okresie jesiennym i zimowym, kiedy częściej chorujemy. Ponadto chrzan pobudza apetyt i usprawnia funkcjonowanie pęcherzyka żółciowego, dlatego często dodaje się go do mięs. Jest źródłem wielu witamin: A (beta karoten), B1, B2, C oraz E, składników mineralnych: fosforu, magnezu, potasu, żelaza, sodu, siarki, manganu i wapnia, a także przeciwutleniaczy i glikozydu sinigryny. Podczas obróbki, sinigryna rozkłada się, tworząc olejek allilowy - to on sprawia, że łzawią nam oczy podczas tarcia chrzanu.
Podczas zakupu warto zwracać uwagę na skład chrzanu. Bardzo ważna jest ilość chrzanu - nie powinno go być mniej niż 70%. I unikajcie tych, które zawierają pirosiarczyn sodu. Jesteśmy zwolennikami produktów wysokiej jakości, dlatego nasze sosy chrzanowe powstały na bazie Chrzanu Develey.
1. Sos chrzanowy z borówkami
Składniki:
Wykonanie:
2. Sos chrzanowy z jabłkami i cytrusami
Składniki:
Wykonanie:
3. Sos chrzanowy z marchewką
Składniki:
Wykonanie:
https://youtu.be/QsUK58INjUk
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz