Czekoladowo-pomarańczowy mus

Przepisy 21-02-2018
Autor: Redakcja Czytamy Etykiety Udostepnij artykuł:

Zdrowe słodycze? Tak, jest to możliwe! Wystarczy połączyć awokado, gorzką czekoladę, mleczko kokosowe, sok pomarańczowy, pomarańczę :)


Awokado jest rewelacyjne, ponieważ zawiera antyoksydanty, które wspierają pracę układu odpornościowego, nerwowego i sprawiają, że wyglądamy młodziej! Polecane jest osobom z nadciśnieniem, anemią, osobom w okresie rekonwalescencji, z problemami trawiennymi, anemią oraz nowotworami. Najważniejszy składnik awokado to tłuszcz, który zawiera bardzo korzystny skład kwasów tłuszczowych. Nic, tylko jeść!

Czekoladowo-pomarańczowy mus Składniki:
  • 50 g ciemnej czekolady (plus dodatkowo dla ozdoby)
  • 1 awokado
  • puszka mleczka kokosowego
  • 1/4 szklanki pomarańczowego soku
  • 1 łyżeczka miąższu z pomarańczy
  • 1 duża pomarańcza
Wykonanie: 1. Puszkę z mleczkiem kokosowym wsadź do lodówki, aby stworzyła się z niego śmietanka. 2. Pokrój pomarańcze na połowę i usuń z niej miąższ oraz sok - pozostaw skórkę 3. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej 4. Do blendera dodaj awokado, połowę śmietanki kokosowej, sok pomarańczowy oraz rozpuszczoną czekoladę i zblenduj. 5. Przelej czekolady mud do pustej skórki pomarańczy 6. Wsadź pomarańcze do lodówki na minimum 30 minut Podawaj ze śmietanką kokosową. https://youtu.be/gLOfeAubw70

Komentarze

Brak komentarzy pod tym artykułem

Dodaj komentarz