Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Pozytywnie oceniliśmy także kluski Iglotex oraz U Jędrusia, choć one zawierają dodatek cukru - ponieważ jednak producent nie zastosował w nich chemicznych dodatków, nie zaniżaliśmy oceny. Zresztą jest on w obu przypadkach daleko na liście składników.
Negatywną ocenę otrzymały pierogi leniwe Kuchnia Polki i Virtu. Właściwie tylko dwa składniki zadecydowały o ocenie: sorbinian potasu oraz siarczyny, dodane do płatków ziemniaczanych. I choć są to dodatki dozwolone (jak wszystkie, które są dodawane do żywności), pamiętajcie, że siarczyny są silnym alergenem, a sorbinian potasu może wywoływać podrażnienia skóry i problemy z oddychaniem (a nawet astmę) Jak pokazują wcześniejsze przykłady, można się obyć bez dodatku substancji konserwującej.
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz