Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Mamy dziś dla Was przepis na wspaniałe, proste, naprawdę smaczne muffinki jabłkowe. Oprócz jabłek będą zawierać także inne zdrowe składniki - w tym jajka (nieocenione źródło białka o idealnym składzie aminokwasowym), miód (o właściwościach antybakteryjnych i leczniczych) i płatki owsiane (źródło błonnika i witamin z grupy B). Takie muffiny są idealne dla osób dbających o zdrowie oraz zdrową sylwetkę. Kto powiedział, że babeczki muszą być przeładowane cukrem i dodatkami?
- 2 jabłka - 2 jajka - szklanka jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki miodu - 2 i 1/2 szklanki płatków owsianych - łyżeczka cynamonu - 1 szklanka mleka migdałowego
1. Obierz jabłka i zetrzyj na tarce 2. W dużej misce wymieszaj jajka z jogurtem, miodem cynamonem i płatkami owsianymi. Na końcu dodaj mleko migdałowego. 3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. 4. Masę przełóż do foremek dla muffinek Piecz 35-40 minut w 180 stopniach
Smacznego! https://youtu.be/CJUBri4WvHkDietmania
Uwielbiam takie muffinki, babeczki z jabłkami. Proste i smaczne! :)
Dodaj komentarz