Jabłkowe muffinki z płatkami owsianymi

Przepisy 26-10-2017
Autor: Redakcja Czytamy Etykiety Udostepnij artykuł:

Jakie są najlepsze owoce jesienią? Oczywiście - jabłka! O tej porze roku są najtańsze, "najbardziej nasze", występują w wielu odmianach i oczywiście są mega zdrowe - dostarczają pektyn, które podobnie, jak błonnik, wspomagają trawienie, a także witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Jedzcie jabłka - wykorzystujcie je też do potraw i deserów! :)


Mamy dziś dla Was przepis na wspaniałe, proste, naprawdę smaczne muffinki jabłkowe. Oprócz jabłek będą zawierać także inne zdrowe składniki - w tym jajka (nieocenione źródło białka o idealnym składzie aminokwasowym), miód (o właściwościach antybakteryjnych i leczniczych) i płatki owsiane (źródło błonnika i witamin z grupy B). Takie muffiny są idealne dla osób dbających o zdrowie oraz zdrową sylwetkę. Kto powiedział, że babeczki muszą być przeładowane cukrem i dodatkami?

Do wykonania naszych muffinek potrzebne są: 

- 2 jabłka - 2 jajka - szklanka jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki miodu - 2 i 1/2 szklanki płatków owsianych - łyżeczka cynamonu - 1 szklanka mleka migdałowego

Wykonanie:

1. Obierz jabłka i zetrzyj na tarce 2. W dużej misce wymieszaj jajka z jogurtem, miodem cynamonem i płatkami owsianymi. Na końcu dodaj mleko migdałowego. 3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. 4. Masę przełóż do foremek dla muffinek Piecz 35-40 minut w 180 stopniach

Smacznego! https://youtu.be/CJUBri4WvHk

Komentarze

Dietmania

Uwielbiam takie muffinki, babeczki z jabłkami. Proste i smaczne! :)

Dodaj komentarz