Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Na początku warto wspomnieć, że awokado to skarbnica wielu dobroczynnych związków, między innymi błonnika, który wspomaga trawienie, odtruwanie organizmu oraz regulowanie poziomu glukozy we krwi. Ponadto zawiera dużo witamin (zarówno rozpuszczalnych w wodzie, ale też tych rozpuszczalnych w tłuszczach), a także nienasycone kwasy tłuszczowe - w tym bardzo cenny, jednonienasycony kwas oleinowy. Jeszcze nie przekonaliście się do zrobienia guacamole? To może przekona Was nasz szybki przepis!
Awokado umyć, a następnie wydrylować (w ich przypadku usuwanie pestek jest bardzo łatwe). Włożyć je do miski i rozgnieść widelcem na dość gładką masę. Posiekać cebulę, pokroić pomidory w kosteczkę oraz posiekać kolendrę. Dodać je po kolei do masy z awokado. Następnie doprawić pieprzem, solą, a także skropić sokiem z limonki i dodać posiekany ząbek czosnku. Wszystko wymieszać, przełożyć do słoiczka, wygładzić powierzchnię, a następnie nalać na górę warstwę wody grubości ok. 1 cm. Taka pasta z awokado nie będzie ciemniała nawet przez 3 dni! Smacznego :)
https://youtu.be/4dmYycjLY2gBrak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz