Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Przygotowaliśmy dla Was prosty przepis na domowy majonez! Wbrew temu, co może się wydawać, wcale nie jest to takie trudne - zaraz się o tym przekonacie :) co będzie nam potrzebne? Na pewno blender z nakładką miksującą, a także naczynie ze zbliżoną średnicą do średnicy nakładki.
Skorupki przez obraniem jajek należy umyć i sparzyć, a następnie wbić do pojemnika surowe jajka. Następnie do jajek należy dodać sól, pieprz, musztardę, sok z cytryny i olej. Uwaga: warto ostrożnie "działać" - np. włożyć końcówkę blendera na samo dno pojemnika i nie podnosić jej, dopóki nie zacznie robić się emulsja. Warto zaczynać od najmniejszych obrotów. Później podnosić końcówkę stopniowo do góry - razem z nią podnosić się będzie także majonez :) powtórzyć to "góra-dół" kilkakrotnie (2-3-4 razy), tylko nieco szybciej.
Majonez gotowy! Należy przechowywać go w szklanym pojemniku w warunkach chłodniczych (lodówka). Smacznego jajka!
https://youtu.be/vsg5ue4YHVABrak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz