Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Wielkanoc już za moment, więc wiele osób stanie przed ważnym wyborem jak najlepszej białej kiełbasy, która jest podstawą żurku oraz innych wielkanocnych potraw. Zresztą - przecież biała kiełbasa świetnie sprawdza się również na co dzień. Zachęcamy do przeczytania artykułu i sprawdzenia naszych wskazówek dotyczących wyboru najlepszej opcji.
[ARTYKUŁ SPONSOROWANY NA ZLECENIE MARKI DOLINA DOBRA]
Zwróć uwagę, aby biała kiełbasa miała jak najprostszy i naturalny skład oraz była wyprodukowana z dużej ilości wysokiej jakości mięsa. Najlepiej, aby nie zawierała:
Najlepszy skład białej kiełbasy to po prostu mięso, sól, przyprawy oraz ewentualnie naturalne aromaty. Te syntetyczne u wrażliwszych osób mogą wywoływać objawy alergii.
Właśnie taki skład ma kiełbasa Biała Parzona 100% polskiego mięsa od Doliny Dobra. Jest ona zdecydowanie jedną z lepszych opcji na naszym rynku! Co jeszcze warto o niej wiedzieć?
A jeśli lubisz mniejsze kiełbaski, to identyczny skład mają Białe Kiełbaski 100% mięsa od Doliny Dobra. Różnią się tylko wielkością. Będą równie doskonałym dodatkiem do śniadania, grilla lub po prostu elementem rodzinnego obiadu (nie tylko świątecznego!).
Wielkanoc to przecież nie tylko żurek! Białą kiełbasę możesz wykorzystać również do przygotowania wielu posiłków, które sprawdzą się nie tylko na święta. Niżej mamy dla Ciebie świetny przepis na sałatkę z białą kiełbasą, ale idealnie nada się ona również do:
Potrzebujesz:
Ziemniaki, jajka i ogórki pokrój w kostkę. Kiełbasę oraz rzodkiewki pokrój w plastry. Szczypiorek posiekaj. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i dopraw do smaku.
Przy wyborze kiełbasy śląskiej warto kierować się podobnymi kryteriami jak w przypadku kiełbasy białej. Im krótszy i bardziej naturalny skład, tym lepiej! Na szczęście obecnie można znaleźć naprawdę świetnie opcje z wysokiej jakości mięsa.
Jedną z najbardziej wartościowych propozycji jest Śląska Kiełbasa 100% polskiej szynki od Doliny Dobra. To świetna propozycja nie tylko na grilla - będzie ciekawym uzupełnieniem koszyczka wielkanocnego! Nie zawiera konserwantów i jest przygotowana w 100% z polskiego mięsa.
W składzie znajdziemy tylko 4 składniki: mięso wieprzowe z szynki, sól, naturalne aromaty, przyprawy. Zdecydowanie warto ją wypróbować!
Świąteczne jedzenie może być dość ciężkostrawne, ponieważ królują w nim m.in. jajka, majonez, ciasta oraz mięso. Warto więc stawiać na produkty wysokiej jakości oraz wybierać nieco lżejsze opcje, jeśli mamy taką możliwość.
Oczywiście nic się nie stanie, jak podczas dwóch dni Świąt nie będziesz odmawiać sobie tych wszystkich potraw. Ale jeśli masz ochotę na przygotowanie trochę lżejszych świąt i chcesz czuć się lepiej, to możesz wypróbować kilka wskazówek od nas, które znajdziesz poniżej.
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz