Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Marchewka ma ogrom prozdrowotnych zalet, przez co na pewno warto o niej pamiętać każdego dnia. Jej słodkawy smak sprawia, że nadaje się do przygotowywania nie tylko wytrawnych posiłków, ale również deserów i słodkich przetworów.
Oprócz tradycyjnej surówki czy chrupania jako przekąski jest jeszcze wiele możliwości na jej wykorzystanie:
Ze względu na niski indeks glikemiczny marchewka może być spożywana przez diabetyków. Warto pamiętać jednak o tym, że im bardziej rozgotowana i rozdrobniona, tym wyższy jest jej indeks.
Mimo tego, że indeks glikemiczny pokrojonej i ugotowanej marchewki wynosi 49, to wciąż ten wynik zalicza się do niskiego indeksu glikemicznego (do 55).
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz