Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Tortellini to mączne i "glutenowe" danie, więc dla osób, które z jakiegoś powodu nie mogą go jeść, oczywiście nie jest przeznaczone. Natomiast pod kątem składów potrafi być nawet całkiem dobrze! Kilka produktów jest ekologicznych (co dodatkowo podnosi ich wartość/jakość - bo ekoskładniki są bardziej wartościowe w składniki odżywcze).
Najpopularniejszym dodatkiem samego tortellini (lub jego składowych) są chyba aromaty. Jeśli są one naturalne - to pół biedy, bo wtedy wiadomo, że nie jest to nic "specjalnie podejrzanego". Sztuczne aromaty to natomiast loteria - producent nie ma obowiązku informować na opakowaniu, jaka dokładnie jest to substancja. Pod tą nazwą może się zatem kryć naprawdę sporo różnych substancji...
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz