Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
Wiem, że ta marka to ewenement na rynku, a powinna stać się przykładem dla wielu. Fakt, że mogłam to wszystko zobaczyć na własne oczy, przekonać się, dotknąć czy zadać pytanie, utwierdza mnie w przekonaniu, że HiPP to więcej niż marka najwyższej jakości, ekologicznej żywności dla dzieci. To filozofia, której wzorem jest Pan Stefan Hipp, udowadniający na każdym kroku swojej działalności, że jakość, wiarygodność i zdrowie jego klientów (czyli naszych dzieci) oraz dbałość o środowisko naturalne są dla niego najważniejsze.
Zebrałam w punkty, to z czym kojarzy mi się najbardziej HiPP po tych 4 miesiącach, sami zobaczcie:
O jeszcze jednym temacie dotyczącym HiPP chciałabym Wam powiedzieć: Słoiczki „climate positive” – pierwsze na świecie pozytywnie wpływające na klimat. HiPP już od dawna analizuje i liczy emisje CO2 w całym łańcuchu produkcji i dostaw - czyli bada wpływ środowiskowy już od miejsca, w którym uprawiane są warzywa wykorzystywane w słoiczkach, po wytwarzanie opakowań i transport do magazynów sieci handlowych.
HiPP kompensuje znacznie więcej CO2 niż powstaje na wszystkich etapach wytwarzania słoiczków. Można powiedzieć, że oddaje naturze więcej, niż jej zabiera. HiPP nie tylko ogranicza emisję dwutlenku węgla ale także pomaga naturze w usuwaniu CO2 z powietrza, np. poprzez dbałość o zdrową glebę, ochronę bioróżnorodności czy angażując się w międzynarodowe projekty ochrony klimatu!
To, co mnie urzekło najbardziej odwiedzając ekologiczne gospodarstwo, to:
💡 pasja i olbrzymia wiedza Pana Stefana i jego zaangażowanie we wszystkie procesy upraw roślin czy pracy z ziemią- to wręcz niespotykane. Ta pasja, którą Pan Stefan Hipp wręcz zaraża wynika z długoletniej, rodzinnej tradycji, którą zapoczątkował już jego pradziadek zakładając pierwsze ekologiczne gospodarstwo w 1956 roku.
🌱 szacunek do natury – słuchanie się jej, a wręcz podporządkowywanie swojej pracy pod jej potrzeby i wymagania (w gospodarstwie ekologicznym HiPP nie wycina się martwych drzew, bo są domem dla zwierząt, a przydrożne chwasty to utrzymanie bioróżnorodności ekosystemu)
🥕 HiPP poddaje swoje surowce i produkty bardzo surowym kontrolom (znacznie bardziej surowym niż wymaga tego prawo!). Kontrole zaczynają się już na samym początku, czyli od gleby, która musi spełniać bardzo restrykcyjne wymagania a potem kontrole są obecne na każdym etapie produkcji, aby zapewnić najwyższą jakość produktów.
Tu wszystko jest prawdziwe, jak widzicie nawet Pan Stefan Hipp, który znany jest z reklam 😜 istnieje naprawdę.
Brak komentarzy pod tym artykułem
Dodaj komentarz