Skip to main content

Winiary Pomysł na… Garnek boloński 45 g

1/2

Kategoria:
Sosy i przyprawy

Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.

Lista zakupów
- 250 g mięsa mielonego
- 200 g makaronu - rurki
- 150 g pieczarek
- 70 g koncentratu pomidorowego (3 łyżki stołowe) lub 425 g pomidorów z puszki

Sposób przyrządzenia:
30 min., 4 porcje

1. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Na głębokiej patelni lub w garnku w małej ilości tłuszczu podsmaż mięso mielone, dołóż pieczarki i smaż razem przez kilka minut.
2. Zawartość opakowania rozmieszaj z 700 ml zimnej wody i koncentratem pomidorowym (lub z 500 ml wody i 425 g pomidorów z puszki). Wlej całość do garnka i wsyp surowy makaron.
3. Zagotuj i duś całość pod przykryciem przez 15-20 minut, do miękkości makaronu.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

W WINIARY wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu. Więcej na winiary.pl

Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.

Producent
Winiary

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

NowośćPromocja

Kosmetyczne gwiazdy Plebiscytu Czytamy Etykiety

99,00 zł79,00 zł


Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024