Kosmetyczne gwiazdy Plebiscytu Czytamy Etykiety
99,00 zł79,00 zł
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.
Dostosuj wielkość porcji
Dzieci 2/3 Twojej porcji
Lista zakupów
- 800 g żeberek
- 400 g ziemniaków
- 2 czerwone papryki
Sposób przyrządzenia:
80 min., 4 porcje
Sposób przygotowania:
1. Żeberka pokrój na porcje (ok. 5 cm, jedna lub dwie kostki). Ziemniaki obierz i pokrój w średnią kostkę. Paprykę również pokrój w średnią kostkę.
2. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill. Do woreczka z górnej części opakowania włóż wszystkie składniki i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania. Woreczek zamknij załączoną zapinką w odległości 6-8 cm od górnej części worka.
3. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę na składnikach.
4. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 80 minut. Jeśli chcesz, aby żeberka były bardziej chrupiące i przypieczone, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić.
5. Po wyjęciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego gorące powietrze.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
W Winiary wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu. Więcej na winiary.pl
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad